Cesnakový trhací chlieb

Cesnakový trhací chlebík (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Tenké, mäkké plátky slaného koláča. Netreba nič krájať, len si odtŕhať. Keďže je sezóna medvedieho cesnaku, tak som pridala aj ten.

60 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. V troche vlažnej vody s cukrom necháme napučať droždie. Pridáme k preosiatej múke, ako aj soľ, zvyšnú vodu a olej, vymiesime cesto a necháme pod utierkou vykysnúť na dvojnásobok. Počas toho si pripravíme cesnakové maslo. Maslo som rozpustila v mikrovlnke, pridala pretlačený cesnak, nasekaný medvedí cesnak, soľ. Ako bylinky sa môže použiť rozmarín, tymian, bazalka, oregano.
  2. Cesto vyvaľkáme a potrieme cesnakovým maslom.
  3. Nakrájame po dĺžke.
  4. Pláty položíme na seba.
  5. Nakrájame.
  6. Formu vymastíme a pláty vkladáme na stojato. Akurát mi vyšlo do menšej formy na biskupský chlebík.
  7. Nožom som zhrnula roztečené maslo z dosky na vrch cesta a nechala som ešte podkysnúť.
  8. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C 30 minút.
  9. Chlebík sme jedli k hustej polievke, a potom len tak.