Cesnakový trhací chlieb
Cesnakový trhací chlebík (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Tenké, mäkké plátky slaného koláča. Netreba nič krájať, len si odtŕhať. Keďže je sezóna medvedieho cesnaku, tak som pridala aj ten.
60 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- V troche vlažnej vody s cukrom necháme napučať droždie. Pridáme k preosiatej múke, ako aj soľ, zvyšnú vodu a olej, vymiesime cesto a necháme pod utierkou vykysnúť na dvojnásobok. Počas toho si pripravíme cesnakové maslo. Maslo som rozpustila v mikrovlnke, pridala pretlačený cesnak, nasekaný medvedí cesnak, soľ. Ako bylinky sa môže použiť rozmarín, tymian, bazalka, oregano.
- Cesto vyvaľkáme a potrieme cesnakovým maslom.
- Nakrájame po dĺžke.
- Pláty položíme na seba.
- Nakrájame.
- Formu vymastíme a pláty vkladáme na stojato. Akurát mi vyšlo do menšej formy na biskupský chlebík.
- Nožom som zhrnula roztečené maslo z dosky na vrch cesta a nechala som ešte podkysnúť.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C 30 minút.
- Chlebík sme jedli k hustej polievke, a potom len tak.