Slané pečivo

Cesnakovo-špenátové vrtuľky len tak k vínečku, namiesto pagáčikov (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Pridávam recept na vrtulky cesnakovo špenátové, cesto je identické v recepte na bryndzové vrtulky, z toho polovica je s bryndzou a druhá polovica cesta je so špenátovou plnkou. Mala som pripravený recept jednotný na vrtuľky bryndzové a špenátové, len moje schopnosti skončili pri fotografiach, keď ich bolo treba zmenšiť, alebo spraviť koláž. Priznám sa ani toľko času nemám byť pri PC. Rýchlo prelúskať v iPhon-e, čo to odpísať a venovať sa iným činnostiam.

23
porcií
25/35 minút
príprava
15/20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si plnku z čerstvého špenátu a cesnakom. Cesnak rozotrieme v ČL soli, na rozohriatu panvicu dáme kávovú lyžičku masla s cesnakom, cesnak speníme a vypneme. Na horúce maslo s cesnakom pridáme špenát, premiešame, špenát nám zmenší objem, preložíme z panvice do nádoby kde špenát rozmixujeme, až by špenát pustil viac šťavy, nemusí byť rozmixovaný na krémovú konzistenciu,
  2. do polovice cesta natriem masť (na tenko).
  3. Posypeme nastrúhaným syrom, keď nemáte nastrúhaný syr, môžete nastrúhať, najlepšie Grana Padano trojuholníková tehlička.
  4. Rozložím rozmixovaný špenát s cesnakom,
  5. rozotrieme,
  6. posypeme strúhaným syrom,
  7. preložíme,
  8. jemne pritlačíme, veľkým radlom na pizzu narežeme do šikma pásy na šírku cca 2,5 cm.
  9. Z narezaných pásov spravíme vrtuľky.
  10. Uložené vrtuľky potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, potierame len cesto.
  11. Šup do rúry.