Cesnakovo-paradajkové rožteky
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	55 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút  na 180 °C  | 
 
 Postup- Mlieko s vodou dáme trochu zohriať, pridáme maslo a odstavíme z ohňa. Odlejeme asi 100 ml do malej misky, primiešame cukor a droždie. Múku preosejeme, pridáme zvyšnú vodu s mliekom, soľ, korenie a vykysnuté droždie.
 - Ručným mixérom vypracujeme cesto.Hotové je, keď je lesklé, homogénne. Je veľmi jemné, ručne sa nedá vypracovať. Cesto navrchu jemne naolejujeme, prikryjeme a odložíme na noc do chladničky.
 - Maslo dáme deň vopred do mrazničky. Sušené paradajky nakrájame nadrobno a zmiešame s prelisovaným cesnakom. Polovičku cesta vyberieme z chladničky, trochu prepracujeme a na pomúčenej doske vyvaľkáme z neho kruh s priemerom 40–50 cm. Polovičku mrazeného masla nahrubo nastrúhame na cesto. Z cesta vykrojíme 8 rovnakých častí. Na každý kus nasypeme paradajky a bazalku.
 - Od vonkajšieho okraja smerom dovnútra zrolujeme tak, aby sa vytvorili rožky. Z druhej časti cesta rovnako pripravíme ďalších 8 rožkov. Necháme ich 30 minút odpočívať a potom natrieme rozšľahanými vajcami a dáme piecť do červena do rúry na 180 °C.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |