Cesnakovo-paprikový bôčik (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
...tuto ,,maškrtu,, som sa naučil od mojho otca .... jednoduchá mňamka ktorú robievam na vianočné a povianočné dni
20-30 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- treba nato jemne prerastený bôčik
- zbavíme ho kože a porozkrájame si ho na pásy ...ja robím také 7 cm
- bôčik je naporcovaný , šup sním do vody v tlakovom hrnci
- trochu osolíme , zavrieme hrniec a varíme do mäkka
- medzi tým si očistíme cesnak ( vela cesnaku ) , prelisujenme si ho do misky
- osolíme a poriadne premiešame
- uvarený bôčik vyberieme von
- zbavíme ho kostí
- zo všetkých strán ho ponatierame cesnakovou kašičkou
- posypeme červenou paprikou
- takisto urobíme aj ostatné kúsky - aj od spodu
- ....ja zakrývam ,lebo to dávam chladiť či vymrznúť na balkon
- no a máme hotovo ... super maškrta s chlebom ....niekedy aj bez neho ........... DOBRÚ CHUŤ