Cesnakovo-paprikový bôčik (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

...tuto ,,maškrtu,, som sa naučil od mojho otca .... jednoduchá mňamka ktorú robievam na vianočné a povianočné dni

20-30 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. treba nato jemne prerastený bôčik
  2. zbavíme ho kože a porozkrájame si ho na pásy ...ja robím také 7 cm
  3. bôčik je naporcovaný , šup sním do vody v tlakovom hrnci
  4. trochu osolíme , zavrieme hrniec a varíme do mäkka
  5. medzi tým si očistíme cesnak ( vela cesnaku ) , prelisujenme si ho do misky
  6. osolíme a poriadne premiešame
  7. uvarený bôčik vyberieme von
  8. zbavíme ho kostí
  9. zo všetkých strán ho ponatierame cesnakovou kašičkou
  10. posypeme červenou paprikou
  11. takisto urobíme aj ostatné kúsky - aj od spodu
  12. ....ja zakrývam ,lebo to dávam chladiť či vymrznúť na balkon
  13. no a máme hotovo ... super maškrta s chlebom ....niekedy aj bez neho ........... DOBRÚ CHUŤ