Cesnakové žemle (fotorecept)

Autor receptu: bogar

keďže je nedeľa a do obchodu ďaleko a hlavne zima rozhodla som sa upiecť pečivo aby bolo na desiaty do práce :) .... plus pridávam aj môj recept na žemličky, keďže som dávnejšie videla podobné recepty.... :)

11
porcií
120-150 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. prichystala som si zbežne prísady kontrolovala som vôbec či mám všetko čo mi treba.... :)
  2. do misky som si dala preosiatú múku , sódu, olej.... aj cesnakový aj obyčajný lebo nemala som olivový ale určite odporúčam dať olivový :)
  3. ďalej som si zmiešala mlieko s cukrom a droždím nechala som ho 5 min stáť a pridala som do múky... :) zmiešala som suroviny a miesila a miesila 15min. potom som cesto v miske zabalila do uteráku a šup na hodinu a pol na radiátor .....
  4. a tu už je vykysnuté cesto opäť som ho zamiesila a dala na 15 min podkysnúť ....
  5. po 15tich minútach cesto som vybrala a dala na pomúčenú dosku.... rozdelila som ho na malé bochníky vyšlo mi 11kusov a teraz prišla na rad sranda zapletanie :D no veru mordovala som sa kým som prišla na to , takže v tomto neradím čiže každí ako mu bude dobre .... :)
  6. hotové uzlíky som poukladala na plech na ktorom bol papier na pečenie.... zakryla som ich utierkou a nechala som ich pod perinou ešte 15min. ....
  7. pred pečením som ich potrela posoleným vajíčkom .... šup do rúry a po 10tich minútach som ich opäť vybrala z rúry a potrela :) keď chytili krásnu zlatistú farbu vybrala som ich a potrela cesnakovým maslom(cesnak, maslo, soľ), prikryla som ich utierkou a čakala som kým vychladnú podávame ku hocičomu a s hocičím :) prajem dobrú chuť .... :)
  8. a prikladám ešte aj obrázok žemličky pred plnením ... :)