Cesnakové dobrodrúžstvo

Autor receptu: palmy

Môj vlastný recept. Kto ju spraví podla mňa, už nikdy nebude chcieť inú :)

10
porcií
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na začiatok si ošúpeme zemiačky, pokrájame ich na malé kocky a vložíme ich do veľkého hrnca. Zalejeme ich vodou až po vrch hrnca (nie tak, aby nám to vytekalo) :D Pridáme: morskú soľ, čierne mleté korenie a dáme variť.
  2. Ošúpeme cesnak (kto chce mať naozaj kvalitnú polievku tak ošúpe 3 naozaj veľké hlavy cesnaku). Cesnak máme očistený a teraz si ho rozdelíme na dve polovice. Prvú polovičku nakrájame na tenké kolieska a dáme si ju zatiaľ bokom. Zoberieme väčšiu misku a pridáme: 1 polievkovú lyžicu bravčovej masti, 2 polievkové lyžice červenej mletej papriky, masox (2 kocky), 1 kávovú lyžičku morskej soli a vytlačíme do našej misky druhú polovičku cesnaku. Zalejeme vriacou vodou z rychlovarnej kanvice (asi pol litra) a všetko zamiešame.
  3. Keď nám zemiačky mäknú do potrebného stavu, tak do hrnca, v ktorom sa nám varia, vložíme najprv cesnak nakrájaný na kolieska. Keď zemiaky budú už hotové pridáme našu zmesku z misky. Dolejeme vriacu vodu z kanvice po vrch hrnca, pretože sa nám už troška vyparilo:) Pridáme 1 polievkovú lyžicu vegety, povaríme ešte minútku, zamiešame a podávame zo syrom (napr. eidam). Ručím za tú najlepšiu cesnačku akú ste kedy jedli, nech sa páči ;-)