Cesnaková roláda
Autor receptu: lenkac
Robievam vždy na Vianoce, Silvestra, narodeniny a úspech samozrejme zaručený ... Skvelá chuťovka
Postup
- Pripravíme si kvások (1 dcl mlieka, kvasnice a cukor).
- Do nádoby dáme múku, olej, mlieko, pripravený kvások a soľ. Vypracujeme cesto a necháme asi hodinu stáť.
- Pripravíme si plnku. K maslu pridáme žĺtky, cesnak a troška soli. Poriadne premiešame.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme, potrieme plnkou, posypeme vegetou a zrolujeme. Rolku na povrchu potrieme ešte plnkou a posypeme sezamom. Je dôležité si správne rozdeliť pripravenú plnku, aby vyšla na všetky časti a aby ešte zostala na potretie.
- Rolky poukladáme na plech ( na plech stačí papier) a každú jednu ešte nakrájame na malé časti, aby sa nám po dopečení ľahko oddeľovali.
- Pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch.
- Dobrú chuť :)