Cesnaková roláda

Autor receptu: lenkac

Robievam vždy na Vianoce, Silvestra, narodeniny a úspech samozrejme zaručený ... Skvelá chuťovka

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások (1 dcl mlieka, kvasnice a cukor).
  2. Do nádoby dáme múku, olej, mlieko, pripravený kvások a soľ. Vypracujeme cesto a necháme asi hodinu stáť.
  3. Pripravíme si plnku. K maslu pridáme žĺtky, cesnak a troška soli. Poriadne premiešame.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme, potrieme plnkou, posypeme vegetou a zrolujeme. Rolku na povrchu potrieme ešte plnkou a posypeme sezamom. Je dôležité si správne rozdeliť pripravenú plnku, aby vyšla na všetky časti a aby ešte zostala na potretie.
  5. Rolky poukladáme na plech ( na plech stačí papier) a každú jednu ešte nakrájame na malé časti, aby sa nám po dopečení ľahko oddeľovali.
  6. Pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch.
  7. Dobrú chuť :)