Cesnaková (klamaná) polievka alebo biela krémová tekvicová (bez múky, Solamylu a zemiakov)

Autor receptu: meggienka76

Prečo klamaná? Asi nie som jediná, čo má doma vyberavé dieťa a zvlášť, keď je ešte choré. Keď som sa jej opýtala, čo mám navariť, povedala mi, že cesnakovú krémovú polievku. Ale pritom to neostalo, lebo sa ozval ocko s pripomienkou: „Nedávaj tam zemiaky, zápražku a ani solamyl, lebo mi to nerobí dobre..“ Super, si hovorím. V tom ma napadlo, že mám v mrazáku v kelímkoch namrazenú tekvicu od svokry. Takže“ zemiaky“ by sme na zahustenie mali a ešte doplníme výdatnosť,keďže dcéra už nič iné nebude

3-4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji, do ktorého pridáme kúsok masla speníme cesnak, ktorý sme roztlačili nožom do zlata, potom pridáme tekvicu(ja som mala mrazenú od svokry). Keď je tekvica zmrazená v kocke ako som mala ja, tak hneď pridáme aj vývar, ale keď by ste pridávali čerstvú tekvicu, tak ju môžte trošku poopekať na oleji s cesnakom(nemusíte) a potom pridáte vývar.
  2. Osolíme, okoreníme, omuškátujeme a varíme do zmäknutia tekvice, čo je v prípade mrazenej veľmi rýchlo. Potom rozmixujeme polievku a pridáme syr a smotanu. Chvíľku ešte povaríme a môžeme podávať. Ak mám kalórie nevadia, opražíme slaninku a vrch polievočky môžeme posypať:o))
  3. ...a so slaninkou..