Cesnačka

Autor receptu: suejka

Najjednoduchšia a najlacnejšia polievka akú poznám. Ak máte radi cesnak, výborná. Varievala ju moja starká, ktorá vedela všetko v kuchyni "schasnovať".

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Základ cesnačky je voda-vývar, ktorý zostane po dovarení klasických "zemiakových" halušiek - haluškovina. Ja na záver ani nepovyberám všetky halušky. Nemusíme použiť všetku haluškovinu, ja nechávam tak 1 - 2 litre. Základ je, že pri varení halušiek vodu nemením, odváram všetky v jednej vode. Vývar je silný, hustejší.
  2. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku (kto rád silnejší, môže si pridať, kto rád menej silné, môže ubrať strúčiky) Tých 5 väčších strúčikov na 2 litre je tak akurát. Vhodíme masox, kurací, či hovädzí, aký máme a povaríme, aby sa rozpustil. Dochutíme vegetou, ale opatrne, haluškovina je slaná, masox tiež, tak aby sme to neprehnali.
  3. A je "vymalováno". Výborne chutí s pečivom, ale ja si radšej pridávam práve uvarené halušky. Dobrú chuť.