Česká ,,bramboračka,, s houbama
Autor receptu: gordonko
... toto sa varilo u nás ked som doniesol čerstvé huby, k tejto hustej polievke neodmyslitelne patrí aj ,,BRAMBORÁK,, .....kde sú tie časy ?????
20 - 30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny
- všetku koreňovú zeleninu akú doma máme si v primeranom množstve očistíme, nakrájame na drobnejšie kúsky a osmahneme si ju v hrnci na rozpálenom oleji .... nešetrite zeleninou , varecha musí v hotovej polievke stáť ako .....
varím ju v 7 l hrnci
- osmaženú zeleninu podlejeme vodou
- pridáme pokrájané zemiaky , cibule a necháme povariť
- neskoršie pridáme mekšiu zeleninu a zelerovú vnať
- osolíme solou či vegetou
- pridáme čerstvé huby ... najlepšia je zmeska priano z lesa
- karfiol alebo brokolicu ...poprípade oboje
- nakrájané kelové listy zbavené stredného ,,,košťálu,, a ideme si spraviť zápražku - jížku
- rozpustíme si maslo alebo olej pridáme hladkú múku a opražíme ju do slabo hneda
- pridáme mletú červenú papriku vymiešame
- a zápražku zriedime vývarom z polievky
- hotovú pridáme do hrnca a hned premiešame
- a nakoniec pridáme cesnak a majoránku
- HOTOVO ..... nechte si chutnať .............. DOBRÚ CHUŤ