Česká ,,bramboračka,, s houbama
	        Autor receptu: gordonko
	         
	        
	        ...  toto  sa  varilo  u nás ked  som doniesol  čerstvé  huby, k tejto  hustej  polievke  neodmyslitelne patrí aj ,,BRAMBORÁK,,   .....kde  sú  tie  časy  ?????
| 
				  	  
				  	20 - 30 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút tepelná úprava  | 
Postup
- potrebné  suroviny  
 - všetku  koreňovú  zeleninu  akú doma  máme  si  v  primeranom  množstve  očistíme, nakrájame   na  drobnejšie  kúsky   a   osmahneme si  ju  v  hrnci   na  rozpálenom  oleji  ....   nešetrite   zeleninou  ,   varecha  musí  v  hotovej  polievke  stáť   ako  .....
varím ju v 7 l  hrnci
 - osmaženú   zeleninu  podlejeme   vodou
 - pridáme  pokrájané  zemiaky , cibule  a  necháme  povariť
 - neskoršie  pridáme  mekšiu  zeleninu    a  zelerovú  vnať
 -   osolíme   solou   či vegetou
 - pridáme   čerstvé  huby  ...  najlepšia  je  zmeska   priano  z  lesa  
 - karfiol  alebo   brokolicu ...poprípade  oboje
 - nakrájané kelové  listy  zbavené  stredného  ,,,košťálu,, a ideme  si  spraviť  zápražku  - jížku
 - rozpustíme  si  maslo alebo   olej  pridáme  hladkú  múku a  opražíme  ju  do  slabo hneda
 - pridáme   mletú  červenú  papriku vymiešame  
 - a  zápražku  zriedime  vývarom  z  polievky
 - hotovú  pridáme  do  hrnca   a hned    premiešame 
 - a  nakoniec  pridáme  cesnak  a   majoránku 
 - HOTOVO   .....   nechte  si   chutnať  ..............  DOBRÚ  CHUŤ