Česká ,,bramboračka,, s houbama

Autor receptu: gordonko

... toto sa varilo u nás ked som doniesol čerstvé huby, k tejto hustej polievke neodmyslitelne patrí aj ,,BRAMBORÁK,, .....kde sú tie časy ?????

20 - 30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. potrebné suroviny
  2. všetku koreňovú zeleninu akú doma máme si v primeranom množstve očistíme, nakrájame na drobnejšie kúsky a osmahneme si ju v hrnci na rozpálenom oleji .... nešetrite zeleninou , varecha musí v hotovej polievke stáť ako ..... varím ju v 7 l hrnci
  3. osmaženú zeleninu podlejeme vodou
  4. pridáme pokrájané zemiaky , cibule a necháme povariť
  5. neskoršie pridáme mekšiu zeleninu a zelerovú vnať
  6. osolíme solou či vegetou
  7. pridáme čerstvé huby ... najlepšia je zmeska priano z lesa
  8. karfiol alebo brokolicu ...poprípade oboje
  9. nakrájané kelové listy zbavené stredného ,,,košťálu,, a ideme si spraviť zápražku - jížku
  10. rozpustíme si maslo alebo olej pridáme hladkú múku a opražíme ju do slabo hneda
  11. pridáme mletú červenú papriku vymiešame
  12. a zápražku zriedime vývarom z polievky
  13. hotovú pridáme do hrnca a hned premiešame
  14. a nakoniec pridáme cesnak a majoránku
  15. HOTOVO ..... nechte si chutnať .............. DOBRÚ CHUŤ