Červená šošovica s mätou

Autor receptu: veki

Jedno z mojich oblubenych jedal :) rychle, zdrave a nasyti. Mam ho od mojej byvalej kolegyne ktora pochadza z turecka. Casom som si ho trosku upravila po svojom a mozno toto tiez nie je konecna podoba. Fantazii sa medze nekladu ...

10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji podinstujeme mrkvicku (najlepsie nakrajanu na tenke kolieska), ked je polomäkka postupne pridavame za staleho miesania ostatne suroviny: na drobno pokrajanu cibulku, ryzu a paradajkovy pretlak. Ako poslednu dodame umytu cervenu sosovicu, ktoru potom zalejeme zeleninovym vyvarom. Uvari sa velmi rychlo.
  2. Ked je sosovica uvarena je jedlo hotove. Uz len dochutit solou, ciernym korenim a susenu mätou. Kto chce, moze dodat aj trochu studeneho masla. Dobru chut!