Čertove oči

Autor receptu: tinca

Je to skvelá maškrta u nás sme ju robili najmä na Vianoce, ale Vianoce môžu byť hocikedy. Môžete vyskúšať na veľkú noc, alebo aj na nedeľu.

20-24
porcií
30-40 minút
príprava

Postup

  1. Večer pred prípravou si namočíme hrozienka do rumu,ak sa ale veľmi ponáhľame stačí aj 2-3 hod /čím dlhšie,tým lepšie/. Tesne pred prípravou si zomelieme orechy, postrúhame čokoládu a preosejeme práškový cukor.
  2. Do namočených hrozienok v rume pridáme cukor,orechy a čokoládu. Masu dobre spracujeme, osvedčilo sa mi rukou. Potom formujeme guľky, ktoré obaľujeme v kokose. V strede guľky urobíme prstom priehlbinu, do ktorej vložíme višňu. Potom poukladáme do ozdobných košíčkov. Ak by bola masa suchšia cvrkneme ešte trochu rumu,a le malo by to byť dľa receptu akurát.
  3. Čertových očí vyjde cca 24 ks, dľa veľkosti, nemôžu byť veľmi malé, aby sa nám zmestila do stredu višňa.