Čerstvý domáci chlebík

Autor receptu: maminamicha

10
porcií
5 minút
príprava
80 minút
na 230 °C

Postup

  1. Všetky suroviny dáme do veľkej misy a varechou spojíme Dôležité: nemiesime len spojíme.
  2. Misu utesníme vrchnákom. Vložíme do studenej rúry( od večera do rána )
  3. Ráno misu vyberieme už s nakysnutým cestom a šupneme na pomúčenú dosku ( nemiesime! ) cesto preložíme pár krát, tak aby na vrchu bola múka.
  4. Pripravíme si niečo do čoho cesto uložíme tam dáme najprv pomúčenú utierku a cesto tam "vlejeme" necháme kysnúť ešte 1,5 hodiny. Medzi tým vyhrejeme rúru, vložíme na pol hodinu pekáč s vrchnákom v ktorom sa bude chleba piecť. Potom cesto vložíme do pekáča zavrieme a pečieme 0,5 hodiny.
  5. Po pol hodine vyberieme vrchnák a ešte dopečieme kôrku asi 20 minút. Vyberieme a chlebík vyložíme na mriežku alebo niekde aby sa spodok kôrky nesparil.