Čerstvý domáci chlebík
Autor receptu: maminamicha
10 porcií |
5 minút príprava |
80 minút na 230 °C |
Postup
- Všetky suroviny dáme do veľkej misy a varechou spojíme
Dôležité: nemiesime len spojíme.
- Misu utesníme vrchnákom. Vložíme do studenej rúry( od večera do rána )
- Ráno misu vyberieme už s nakysnutým cestom a šupneme na pomúčenú dosku ( nemiesime! ) cesto preložíme pár krát, tak aby na vrchu bola múka.
- Pripravíme si niečo do čoho cesto uložíme tam dáme najprv pomúčenú utierku a cesto tam "vlejeme" necháme kysnúť ešte 1,5 hodiny. Medzi tým vyhrejeme rúru, vložíme na pol hodinu pekáč s vrchnákom v ktorom sa bude chleba piecť. Potom cesto vložíme do pekáča zavrieme a pečieme 0,5 hodiny.
- Po pol hodine vyberieme vrchnák a ešte dopečieme kôrku asi 20 minút.
Vyberieme a chlebík vyložíme na mriežku alebo niekde aby sa spodok kôrky nesparil.