Černicový múčnik (fotorecept)
Autor receptu: jack
Tento recept som našla v časopise Pošli recept, letné vydanie, zaujal ma svojou
jednoduchosťou a kedže je práve
sezona černíc, tak som sa rozhodla, že ho vyskúšam.
20 porcií |
30 minút príprava |
15+30 minút na 180 °C |
Postup
- Začneme tým, že si oddelíme žĺtky od bielkov. Múku premiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme zmäknuté maslo a žĺtky.
- Všetko dobre premiešame, pridáme 2 lyžice vody a uhnetieme pevné cesto. Rozdelíme ho na 2 časti v pomere 2:3. Zabalíme do folie a dáme aspoň na 20 minút do mrazničky.
- Hlbší menší plech si vymastíme tukom. Väčšiu časť cesta nastrúhame na slzičkovom strúhadle priamo na plech a dáme zapiecť na 15 minút na 180 stupňov.
- Vyberieme ho a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme náplň. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne doň pridávame kryštálový a vanilkový cukor. Potom vsypeme pudingový prášok.
- Nakoniec pomaly prilievame olej. Celú dobu šľaháme na najvyšších otáčkach.
- Náplň rozotrieme na vychladnuté cesto a poukladáme ovocie.
- Navrch nastrúhame zvyšné cesto a ešte pečieme 30 minút na 180 stupňov.
- Nech vám chutí tak ako nám. A ešte foto v reze.