Černicový múčnik (fotorecept)

Autor receptu: jack

Tento recept som našla v časopise Pošli recept, letné vydanie, zaujal ma svojou jednoduchosťou a kedže je práve sezona černíc, tak som sa rozhodla, že ho vyskúšam.

20
porcií
30 minút
príprava
15+30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Začneme tým, že si oddelíme žĺtky od bielkov. Múku premiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme zmäknuté maslo a žĺtky.
  2. Všetko dobre premiešame, pridáme 2 lyžice vody a uhnetieme pevné cesto. Rozdelíme ho na 2 časti v pomere 2:3. Zabalíme do folie a dáme aspoň na 20 minút do mrazničky.
  3. Hlbší menší plech si vymastíme tukom. Väčšiu časť cesta nastrúhame na slzičkovom strúhadle priamo na plech a dáme zapiecť na 15 minút na 180 stupňov.
  4. Vyberieme ho a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme náplň. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne doň pridávame kryštálový a vanilkový cukor. Potom vsypeme pudingový prášok.
  5. Nakoniec pomaly prilievame olej. Celú dobu šľaháme na najvyšších otáčkach.
  6. Náplň rozotrieme na vychladnuté cesto a poukladáme ovocie.
  7. Navrch nastrúhame zvyšné cesto a ešte pečieme 30 minút na 180 stupňov.
  8. Nech vám chutí tak ako nám. A ešte foto v reze.