Černicový cheesecake

Autor receptu: mandarin999

Tento koláčik je lahodný, jemný, s vynikajúcou a výraznou chuťou černíc a úplne najlepšie na tom je fakt, že si ho dokážete urobiť za veľmi krátky čas. Ja som ako základ použila bezlepkové maslové sušienky, ktoré nájdete na mojej stránke.

12
porcií

Postup

  1. Keksíky si popučíme alebo jemne pomixujeme. Pridáme k nim namleté vlašské orechy, vnútro vanilkového lusku, kokosový olej a lyžicu medu. Vzniknutú hmotu utlačíme do tortovej formy priemeru 20 cm a odložíme do chladu.
  2. Medzitým si v miske vymiešame tvaroh, mascarpone a med.
  3. Černice si umyjeme, rozmixujeme tyčovým mixérom a dáme ich do hrnca. Pridáme citrónovú šťavu, agar agar, premiešame a necháme prevrieť. Po prevretí odstavíme z plameňa a zmes vmiešame do tvarohu.
  4. Podľa chuti pridáme ešte med a tvarohovú zmes vylejeme do tortovej formy s pripraveným keksíkovým základom. Tortu dáme stuhnúť do chladu aspoň na hodinku.
  5. Pred podávaním dozdobíme čerstvými černicami, čučoriedkami a mätou alebo podľa vlastnej fantázie.