Černicový cheesecake
Autor receptu: mandarin999
Tento koláčik je lahodný, jemný, s vynikajúcou a výraznou chuťou černíc a úplne najlepšie na tom je fakt, že si ho dokážete urobiť za veľmi krátky čas. Ja som ako základ použila bezlepkové maslové sušienky, ktoré nájdete na mojej stránke.
Postup
- Keksíky si popučíme alebo jemne pomixujeme. Pridáme k nim namleté vlašské orechy, vnútro vanilkového lusku, kokosový olej a lyžicu medu. Vzniknutú hmotu utlačíme do tortovej formy priemeru 20 cm a odložíme do chladu.
- Medzitým si v miske vymiešame tvaroh, mascarpone a med.
- Černice si umyjeme, rozmixujeme tyčovým mixérom a dáme ich do hrnca. Pridáme citrónovú šťavu, agar agar, premiešame a necháme prevrieť. Po prevretí odstavíme z plameňa a zmes vmiešame do tvarohu.
- Podľa chuti pridáme ešte med a tvarohovú zmes vylejeme do tortovej formy s pripraveným keksíkovým základom. Tortu dáme stuhnúť do chladu aspoň na hodinku.
- Pred podávaním dozdobíme čerstvými černicami, čučoriedkami a mätou alebo podľa vlastnej fantázie.