Čerešňový zákusok

Čerešňové šľahačkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Postupne míňam vlaňajšie zásoby kompótov. Dnes som pripravila zákusok z čerešní. Jednoduchý so šľahačkou.

20
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som višňový likér.
  2. Múku s práškom do pečiva som zmiešala a preosiala na tri krát do základu. Vareškou som opatrne vmiešala do cesta.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekol sa 10 min. Takto som pripravila a upiekla aj druhý korpus. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke. Na podnos som umiestnila prvý korpus.
  4. Z kompótu som scedila šťavu, pridala som cukor a 500 ml vody. Do tohto som zamiešala zlaté klasy, položila na sporák a priviedla do varu. Ovocie som prekrojila na menšie časti a pridala som ich do vriacej kaše, zmiešala a potom ešte horúce som vyliala na korpus a ihneď som zakryla druhým korpusom. Koláč som uložila do chladničky na 4 hod.
  5. Pripravila som bielu šľahačku a natrela som som ju korpus a uložila do chladničky do druhého dňa. Druhý deň som pripravila farebnú šľahačku a natrela som ju na bielu šľahačku, a opäť uložila do chladničky na 1 hodinu.Pripravený stuhnutý koláč som vybrala z chladničky a upravila som boky.
  6. Krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Zo šľahačky som odložila 200 ml na zdobenie a do tejto masy som pridala maličké množstvo farby a umiestnila do cukrárskeho vrecka. Zákusky som ozdobila aj odloženými čerešničkami z kompótu. Tento zákusok si môžete pripraviť podobne aj z čerstvých čerešní, je chutnejší aj krajší. Prajem vám dobrú chuť