Čerešňové halušky

Autor receptu: garika

Takéto halušky robila moja mamina a keď je čas čerešní, robím ho sem-tam aj ja. Jednoduché, rýchle, veľmi chutné.Toto je moja prvotina na Vareche, s ktorou sa chcem podeliť.Doteraz som bola len čitateľka.

Suroviny

Postup

  1. Recept je bez fotky. Asi je zbytočné opisovať ako sa robia obyčajné halušky bez zemiakov, ktoré určite robievate ako prílohu, pretože Varecháčky majú toto v malíčku - múka, vajce, štipka soli a voda. Do tohoto cesta treba vmiešať vykôstkované a na menšie časti pokrájané čerešne. Množstvo čerešní treba dať do cesta podľa odhadu, ale aby zostalo haluškové. Do vriacej vody hádžeme halušky nožom z lopárika, lebo cez haluškáreň to nepôjde. Halušky uvarené a plávajúce navrchu vyberieme, na tanieri si ich polejeme roztopeným maslom, posypeme orechami, prípadne makom alebo len škoricou a samozrejme posypeme cukrom. Odporúčam