Čerešňové guľky zo zemiakového cesta
Autor receptu: marosko566
Chcel som robiť slivkové, ale zo záhrady som mal čerešne, tak som využil tie ;-)
V podstate sa môže použiť rôzne ovocie, ktoré je k dispozícii.
Týmto jedlom som chcel prekvapiť snúbenku, lebo má rada sladké. Aj sa mi to podarilo :D
4-5 porcie |
60 minút príprava |
7-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky poriadne poumývať a uvariť v šupke približne 40 minút.
Uvarené a vychladené zemiaky ošúpať a pretlačiť.
- Pridáme múku, vajcia ( 1 alebo 2 záleží na veľkosti vajíčka, tým sa nič nepokazí), a soľ.
Vypracujeme nelepivé cesto.
- Z cesta si odtrhneme malý kúsok, vytvarujeme placku, do nej zabalíme ovocie ( v mojom prípade čerešňu) a vytvarujeme peknú guličku.
- Varíme vo veľkom hrnci približne 7-10 minút, pokiaľ guľky nevyplávajú na hladinu.
Guľky sa dajú posypať napríklad s makom, orechami, grankom a na večeru som si to dal aj s tvarohom. :-P
Prajem dobrú chuť.