Čerešňové guľky zo zemiakového cesta

Autor receptu: marosko566

Chcel som robiť slivkové, ale zo záhrady som mal čerešne, tak som využil tie ;-) V podstate sa môže použiť rôzne ovocie, ktoré je k dispozícii. Týmto jedlom som chcel prekvapiť snúbenku, lebo má rada sladké. Aj sa mi to podarilo :D

4-5
porcie
60 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky poriadne poumývať a uvariť v šupke približne 40 minút. Uvarené a vychladené zemiaky ošúpať a pretlačiť.
  2. Pridáme múku, vajcia ( 1 alebo 2 záleží na veľkosti vajíčka, tým sa nič nepokazí), a soľ. Vypracujeme nelepivé cesto.
  3. Z cesta si odtrhneme malý kúsok, vytvarujeme placku, do nej zabalíme ovocie ( v mojom prípade čerešňu) a vytvarujeme peknú guličku.
  4. Varíme vo veľkom hrnci približne 7-10 minút, pokiaľ guľky nevyplávajú na hladinu. Guľky sa dajú posypať napríklad s makom, orechami, grankom a na večeru som si to dal aj s tvarohom. :-P Prajem dobrú chuť.