Čerešňová bomba
Autor receptu: zuzkanr
Čerešne v našej záhrade sú pripravené akurát na pečenie, tak to treba využiť! :-)
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky si vyšľaháme s trstinovým cukrom dopenista. Primiešame múku s kypriacim práškom a poriadne premiešame. Potom pridáme 10 PL oleja a 10 Pl teplej vody a opäť premiešame. Na záver pridáme vyšľahané bielka.
- Cesto vylejeme do olejom vymastenej a strúhankou posypanej tortovej formy a na vrch poukladáme odkôstkované čerešničky. Dáme do trúby piecť na 180 stupňov - 25 minút.
- Koláčik necháme vychladnúť. Potrieme ho džemom (ja som použila domáci černicový džem) a pokvapkáme rozpustenou čokoládou na varenie. Na vrch poukladáme zvyšné čerešničky a papkáme :-)