Čerešňová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Mám veľa kompótov a tak som pátrala na nete, čo s nimi. Kedže som už viacej koláčikov piekla, tentokrát som si vybrala recept na bábovku. Bola výborná, ledva som nafotila finálny výsledok, tak rychlo sa zjedla.

12
porcií
15 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na bábovku+ pridať čokoládu.
  2. Maslo, cukor a rum vymiešame elektrickým šľahačom.
  3. Do vymiešanej zmesi pridáme vajcia, mlieko(podľa potreby), múku s práškom do pečiva, vanilkový cukor, kakaový prášok. Zamiešame. Pridáme polámanú čokoládu a odkostkované kompótové čerešne. Zamiešame jemne.
  4. Masu vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme do vyhriatej rúry piecť.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 50-60 minút. Po upečení necháme bábovku vo forme asi 20 minút a až potom ju vyklopíme. Ja som odbehla a moj priatel zatial bábovku vyklopil a papal. Tak celú som si neodfotila:((( je mňamňová, šťavnatá. Na dochutenie som si dala malinový dresing.