Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept)

Autor receptu: iva63

úplne super zdravý koláč pre milovníkov tmavej múky, bez vajec, bez oleja, bez masla, s použitím celozrnnej špaldovej krupice-:)...jeho príprava je veľmi jednoduchá...

16
porcií
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. použila som túto celozrnnú špaldovú krupicu
  2. ďatle musíme odkôstkovať a rozdeliť na 4 časti...použila som iba 4 kusy, nie 5 ako mám a obrázku-:)
  3. všetky suroviny uvedené v rozpise (okrem ďatlí) dáme do misky a vymiešame
  4. pripravíme si formu, do ktorej vložíme papier napečenie (použila som formu s priemerom 26-28 cm)
  5. vymiešanú zmes vylejeme do formy, vrch uhľadíme
  6. okolo vonkajšieho obvodu poukladáme rozkrájané kúsky ďatlí...mierne ich pritlačíme do zmesy
  7. pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 25 minút...doba pečenia je však individuálna...u mňa to bola reálna teplota, lebo koláčik bol veľmi nízky, takže bol dobre upečený za tých 25 minút!
  8. po upečení koláč vytiahneme z formy a necháme chvíľu voľne vychladnúť
  9. papier odstránime a úplne studený koláč rozkrájame na malé uhľadné trojuhloníky
  10. prajem dobrú chuť!