Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept)
Autor receptu: iva63
úplne super zdravý koláč pre milovníkov tmavej múky, bez vajec, bez oleja, bez masla, s použitím celozrnnej špaldovej krupice-:)...jeho príprava je veľmi jednoduchá...
16 porcií |
25 minút na 200 °C |
Postup
- použila som túto celozrnnú špaldovú krupicu
- ďatle musíme odkôstkovať a rozdeliť na 4 časti...použila som iba 4 kusy, nie 5 ako mám a obrázku-:)
- všetky suroviny uvedené v rozpise (okrem ďatlí) dáme do misky a vymiešame
- pripravíme si formu, do ktorej vložíme papier napečenie (použila som formu s priemerom
26-28 cm)
- vymiešanú zmes vylejeme do formy, vrch uhľadíme
- okolo vonkajšieho obvodu poukladáme rozkrájané kúsky ďatlí...mierne ich pritlačíme do zmesy
- pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 25 minút...doba pečenia je však individuálna...u mňa to bola reálna teplota, lebo koláčik bol veľmi nízky, takže bol dobre upečený za tých 25 minút!
- po upečení koláč vytiahneme z formy a necháme chvíľu voľne vychladnúť
- papier odstránime a úplne studený koláč rozkrájame na malé uhľadné trojuhloníky
- prajem dobrú chuť!