Celozrnný mazanec
Autor receptu: blueberry
Ahojte,
Dnes prichádzam s veľkonočným receptom a to konkrétne recept na zdravý a výborný mazanec. viac receptov na
mojom blogu http://recipesbyblueberry.blogspot.sk
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások z droždia. Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku (nie celom), pridáme trocha cukru a citrónovej šťavy. Necháme odstáť v hrnčeku, aby zmes nabrala na objeme.
- Medzitým si pripravíme múčnu zmes, do ktorej pridáme cukor, žĺtky, zvyšné mlieko, soľ, hrozienka a poprípade aj škoricu.
- Po príprave múčnej zmesi prilejeme aj drožďovú. Zamiesime a pridáme aj maslo. Maslo môže byť úplne rozpustené, ale v takomto prípade musí prechladnúť.
- Cesto poriadne vymiesime a dáme vykysnúť na cca 40 minút - 1 hodinu.
Keď cesto vykysne, ešte ho prepracujeme a uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ho na 180 stupňoch 40 minút.