Celozrnný mazanec

Autor receptu: blueberry

Ahojte, Dnes prichádzam s veľkonočným receptom a to konkrétne recept na zdravý a výborný mazanec. viac receptov na mojom blogu http://recipesbyblueberry.blogspot.sk

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si kvások z droždia. Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku (nie celom), pridáme trocha cukru a citrónovej šťavy. Necháme odstáť v hrnčeku, aby zmes nabrala na objeme.
  2. Medzitým si pripravíme múčnu zmes, do ktorej pridáme cukor, žĺtky, zvyšné mlieko, soľ, hrozienka a poprípade aj škoricu.
  3. Po príprave múčnej zmesi prilejeme aj drožďovú. Zamiesime a pridáme aj maslo. Maslo môže byť úplne rozpustené, ale v takomto prípade musí prechladnúť.
  4. Cesto poriadne vymiesime a dáme vykysnúť na cca 40 minút - 1 hodinu. Keď cesto vykysne, ešte ho prepracujeme a uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ho na 180 stupňoch 40 minút.