Celozrnné špagety s hubami, orechmi a rukolou
Autor receptu: lucina2222
Rýchly a zdravý obed
3-4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Huby pred varením namočíme do studenej vody na 1 hodinu. Vodu zlejeme a dubáky pokrájame na menšie kúsky. Dáme smažiť na kvapke olivového oleja, ale nie dlho pretože zvyknú zhorknúť. Zalejeme 1 dl vody a podusíme 15 minút do mäkka. Potom pridáme nasekané orechy a podľa chuti osolíme a poprášime čiernym korením.
- Zmes je hotová na podávanie so špagetami. Bohato ozdobíme rukolou a s hlobinkami goudy. Sladká chuť goudy sa výborne hodí k orechom a horká chuť rukoly dodá jedlu výraznú chuť a pestrosť. Dobrú chuť :-)