Celozrnné jogurtové pečivo
Autor receptu: ivah
Dnes sa chystá veľké rodinné stretnutie a každý zúčastnený dostal nejaké potravinové poverenie. Na mňa zostalo slané pečivo, tak som vyskúšala tento nový recept. Čo na ňom mimoriadne oceňujem je, že sa do cesta nepridáva žiadny tuk. :-)
10 minút príprava |
10 minút na 150 °C |
Postup
- Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme semienkami.
- Ja som použila ľan, sezam, mak a rascu, ale výbornou posýpkou by mohla byť aj červená paprika, chilli, oregano, koriander, tymián, mleté oriešky, parmezán ... fantázii sa medze nekladú. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 10 minút.