Celozrnné hrianky s avokádom, krevetami a šalátom

Autor receptu: janula1989

Milujem krevety, avokádo a cesnak, tak som spojila všetko dokopy nech to stojí za to :). Snažím sa stravovať trochu zdravšie a tak si vymýšľam alternatívy mäsa s kolienkami a zemiakových placiek čo bežne varievam pre môjho priateľa :D Keďže mám rada aj tú nezdravú polovicu nášho jedálneho lístka, tak tá zdravá časť musí u mojich chuťových pohárikov značne konkurovať. A toto je presne ono!

1-2
porcia
10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji si opražíme jeden strúčik cesnaku a pridáme malé krevetky. Orestujeme ich asi dve minúty, nie viac, a nakoniec osolíme a trošku okoreníme. Kto chce môže pridať aj trocha chili. Necháme trocha vychladnúť.
  2. Avokádo si narežeme okolo kôstky zo všetkých strán, nožom ho rozpolíme a kôstku vyberieme. Vydlabeme lyžičkou a pokrájame na čo najmenšie kúsky. Pretlačíme vidličkou a pridáme malý pretlačený strúčik cesnaku. Malý preto,aby dochutil,ale neprebil už aj tak dosť jemnú, ale výbornú chuť avokáda. Pokvapkáme trochou citrónovej šťavy aby nám avokádo nezoxidovalo a dodalo mu sviežu chuť. Pozor s citrónom by sa to nemalo prehnať, iba dochutiť. A nakoniec osolíme.
  3. Pečivo si zapečieme v hriankovači, toastery alebo na panvičke a natrieme avokádom. Na vrch dáme krevety a podávame so šalátom. Ja mám na fotke obyčajný paradajkový s jarnou cibuľkou, dochutený olivovým olejom a čučoriedky čerstvé na oživenie chuti. K cesnaku sa perfektne hodia :) Takto pripravené chlebíky sa dajú spraviť aj ako výnimočné jednohubky na špeciálnu príležitosť alebo oslavu. Dobrú chuť!