Celiatická pizza (fotorecept)
	        Autor receptu: elisticka
	         
	        
	        Tento recept som vyskusala podla návodu na múke a upravila som.pizzeriach je veľa druhov ale tu musime vyberať ingrediencie vhodné pre celiatikov.nielen múku ale aj pretlak a šunku tu detskú bezlepkovu.
| 		  
				  	  
				  	8 porcií  | 
				  	  
				  	90 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút  na 180 °C  | 
Postup
- odvažime si múku a pripravíme ostatné ingrediencie
 - múka je najvhodnejšia MIX  B a prirodzene bezlepkový pretlak
 - do misky si dáme múku a prilejeme kvások zarobený s vodou pridame olej a soľ a vypracujeme cesto
 - potom cesto prenesieme na dosku a vypracujeme rukami
 - vypracovane rozvalkame na pomastený plech a prykryjeme navlhčenou utierkou na 40 minút
 - udusíme si cibuľu s pretlakom
 - vychladené natrieme na cesto
 - navrch poukladáme salámu .papriku nakrájanú a rajčinu ,poukladáme šampiony a na vrch nastrúhame syr a dáme piecť na 180st asi 25 minút 
 - pokrájame na porcie