Celiatická pizza (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Tento recept som vyskusala podla návodu na múke a upravila som.pizzeriach je veľa druhov ale tu musime vyberať ingrediencie vhodné pre celiatikov.nielen múku ale aj pretlak a šunku tu detskú bezlepkovu.
8 porcií |
90 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- odvažime si múku a pripravíme ostatné ingrediencie
- múka je najvhodnejšia MIX B a prirodzene bezlepkový pretlak
- do misky si dáme múku a prilejeme kvások zarobený s vodou pridame olej a soľ a vypracujeme cesto
- potom cesto prenesieme na dosku a vypracujeme rukami
- vypracovane rozvalkame na pomastený plech a prykryjeme navlhčenou utierkou na 40 minút
- udusíme si cibuľu s pretlakom
- vychladené natrieme na cesto
- navrch poukladáme salámu .papriku nakrájanú a rajčinu ,poukladáme šampiony a na vrch nastrúhame syr a dáme piecť na 180st asi 25 minút
- pokrájame na porcie