Čatní slivkové
Autor receptu: marianna76
Tento recept som robila v čase keď boli slivky... len som nevedela ako bude chutiť... preto som ju sem nedávala. Dá sa použiť ku grilovanému mäsu, alebo opekaným zemiakom, poprípade so syrom - camembergom pečeným. Chutí fajn... musí sa nechať min.3 - 4 mesiace odstáť.
Postup
- Nefotila som, lebo som vážne myslela, že to nebude tak dobre chutiť...
Takto vyzerá, keď som teraz otvorila... my sme si dali len s pečenými zemiakmi...
- Tak : slivky vykôstkovať, pridať nelúpané ale očistené jablká, cibuľu.
Trochu vody prilejeme, rozvaríme...
Rozmixujeme.
- Pridáme ostatné suroviny, varíme 1 min.
Dáme ocot, varíme ešte 5 min.
Naplniť do pohárikov a sterilizovať 15 min,/ 90 stupňov
- Otvorila som až po 5 mesiacoch...