Losos

Caramel Salmon – Losos na sladkokyslej cibuľke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Filetu z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (kocky 5 x 5 cm) a prudko opečieme na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja. Opekáme veľmi krátko, asi 1 minútu. Lososa vyberieme (vnútri musí byť ružový) na tanier.
  2. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, červenú cibuľu na plátky (rezance). Do výpeku z lososa dáme cibuľu a cesnak a asi minútu restujeme. Cibuľu zasypeme hnedým cukrom a necháme krátko dusiť, pokiaľ cibuľa s cukrom nevytvoria sirupovitú konzistenciu. Pridáme sójovú omáčku, rybiu omáčku a necháme dusiť, až získame hustejšiu sirupovitú konzistenciu. Lososa vložíme do omáčky, krátko prehrejeme a ochutíme limetkovou šťavou. Podávame posypané na rezančeky nakrájanou jarnou cibuľkou, čili papričkami a natrhaným koriandrom.
  3. Tip: Ak máme prebytok zelených častí jarnej cibuľky alebo póru, tak ich môžeme nakrájať na veľmi tenké rezance (1 mm hrubé), vložiť do veľkej misy s ľadovou vodou a dať na hodinu do chladničky. Získame tak krásne dekoratívne špirálky, ktoré môžeme použiť na prípravu jedál alebo dekoráciu. Takisto fungujú aj čili papričky nakrájané bez semienok po dĺžke natenko.