Losos
Caramel Salmon – Losos na sladkokyslej cibuľke
Autor receptu: redakcia
Postup- Filetu z lososa rozkrájame na väčšie kúsky
(kocky 5 x 5 cm) a prudko opečieme na rozpálenej
panvici s troškou olivového oleja. Opekáme veľmi
krátko, asi 1 minútu. Lososa vyberieme (vnútri musí byť ružový)
na tanier.
- Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, červenú cibuľu na plátky (rezance). Do výpeku z lososa dáme cibuľu a cesnak a asi minútu restujeme. Cibuľu zasypeme hnedým cukrom a necháme krátko dusiť, pokiaľ cibuľa s cukrom nevytvoria sirupovitú konzistenciu. Pridáme sójovú omáčku, rybiu omáčku a necháme dusiť, až získame hustejšiu sirupovitú konzistenciu. Lososa vložíme do omáčky, krátko prehrejeme a ochutíme limetkovou šťavou. Podávame posypané na rezančeky nakrájanou jarnou cibuľkou, čili papričkami a natrhaným koriandrom.
- Tip: Ak máme prebytok zelených častí jarnej cibuľky alebo póru, tak ich môžeme nakrájať na veľmi tenké rezance (1 mm
hrubé), vložiť do veľkej misy s ľadovou
vodou a dať na hodinu do chladničky. Získame tak krásne dekoratívne špirálky, ktoré môžeme použiť na prípravu jedál
alebo dekoráciu. Takisto fungujú aj čili
papričky nakrájané bez semienok po dĺžke
natenko.
|