Cantuccini - orieškové sušienky (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Originál recept na toto chrumkavé orieškové pečivo pochádza z Toskánska. Tu ho podávajú namočené v sladkom dezertom víne. Myslím však, že je rovnako dobré aj s čajom do tohto studeného jesenného počasia.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme mandle a orechy, kypriaci prášok a preosiatu múku.
  2. Tip: Ak nemáte lúpané mandle, stačí nelúpané mandle zatiaľ vriacou vodou. Po 5 minútach by mala ísť šupka ľahko dole. Môžete ich dať do utierky a jej pomocou ošúpať.
  3. Vypracujeme cesto, ktoré vytvarujeme do 2 valčekov a uložíme na plech s papierom na pečenie. Môžeme potrieť rozšľahaným vajcom.
  4. Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.
  5. Ešte za tepla pokrájame na rovnaké pásiky a necháme vychladnúť.