Cantuccini - orieškové sušienky (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Originál recept na toto chrumkavé orieškové pečivo
pochádza z Toskánska. Tu ho podávajú namočené v
sladkom dezertom víne. Myslím však, že je rovnako
dobré aj s čajom do tohto studeného jesenného počasia.
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme mandle a orechy, kypriaci prášok a preosiatu múku.
- Tip: Ak nemáte lúpané mandle, stačí nelúpané mandle zatiaľ vriacou vodou. Po 5 minútach by mala ísť šupka ľahko dole. Môžete ich dať do utierky a jej pomocou ošúpať.
- Vypracujeme cesto, ktoré vytvarujeme do 2 valčekov a uložíme na plech s papierom na pečenie. Môžeme potrieť rozšľahaným vajcom.
- Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.
- Ešte za tepla pokrájame na rovnaké pásiky a necháme vychladnúť.