Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke

Autor receptu: ciernalabut

Jednoduchý recept keď máte chuť na cestovinky Bolognese trošku inak :-)

2
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Spravíme si plnku: Ricottu zmiešame s nadrobno pokrájaným prosciuttom. Keďže prosciutto je dpsť slané nemusíme soliť
  2. V osolenej vode uvaríme cannelloni a po uvarení ich dáme do studenej vody aby sa nám nezlepili
  3. Postupne plníme cannelloci plnkou a ukladáme na zapekací tanier. Ak nemáte zapekacie taniere alebo misky, ktoré su priamo na jednu porciu, spravte ich naraz v jednej veľkej zapekacej mise a keď sú hotové rozdelujte na taniere.
  4. Naplnené cannelloni polejeme omáčkou Bolognese
  5. Takto poliate cannelloni dáme na 15- minút zapiecť do rúry.
  6. 5 minút pred vybratím z rúry ich posypeme nastruhaným syrom. Dobrú chuť !