Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke
Autor receptu: ciernalabut
Jednoduchý recept keď máte chuť na cestovinky Bolognese trošku inak :-)
Postup
- Spravíme si plnku: Ricottu zmiešame s nadrobno pokrájaným prosciuttom.
Keďže prosciutto je dpsť slané nemusíme soliť
- V osolenej vode uvaríme cannelloni a po uvarení ich dáme do studenej vody aby sa nám nezlepili
- Postupne plníme cannelloci plnkou a ukladáme na zapekací tanier.
Ak nemáte zapekacie taniere alebo misky, ktoré su priamo na jednu porciu, spravte ich naraz v jednej veľkej zapekacej mise a keď sú hotové rozdelujte na taniere.
- Naplnené cannelloni polejeme omáčkou Bolognese
- Takto poliate cannelloni dáme na 15- minút zapiecť do rúry.
- 5 minút pred vybratím z rúry ich posypeme nastruhaným syrom.
Dobrú chuť !