Čakanka s cibuľkou a cesnakom zapekaná so zemiakovou kašou (fotorecept)
Autor receptu: sandra
Diétny recept vhodný pri histamínovej intolerancii.
2 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 200-210 °C |
Postup
- Pri úprave čakanky som sa inšpirovala pri tomto recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekana-cakanka-fotorecept/9689-recept.html .
Čakanku som umyla, zo spodku som odkrojila asi 1 cm a opatrne som ho prekrojila na polovicu. Zvnútra som vyrezala hlúbik, ktorý je horký. Nechala som zovrieť vodu s trochou soli a čakanku som dala na 4 minúty do vriacej vody.
- Medzitým som si ošúpala zemiaky a pokrájané na kocky dala variť do osolenej vody.
- Čakanku som nechala odtiecť a uložila do olejom potretej zapekacej misky.
- Na repkovom oleji som si do zlatista opražila na kocky nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Z cesnaku treba vybrať hlúbik, ktorý je v strede, ten spôsobuje, že je nám zle, či ťažko po konzumácii cesnaku.
- Cibuľu s cesnakom som rovnomerne naukladala na čakanku, ktorú som predtým posolila.
- Na uvarené zemiaky som dala plátok bezlaktózového masla.
- Zemiaky som rozpučila na kašu a osolila.
- Kaša sa môže rovnomerne naniesť na čakanku, alebo nastriekať pomocou vrecka.
- Zapekala som v rúre pri teplote 210 stupňov Celzia asi 30 minút.
- Necháme vychladnúť a môžeme konzumovať. Dobrú chuť!