Čakanka s cibuľkou a cesnakom zapekaná so zemiakovou kašou (fotorecept)

Autor receptu: sandra

Diétny recept vhodný pri histamínovej intolerancii.

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200-210 °C

Suroviny

Postup

  1. Pri úprave čakanky som sa inšpirovala pri tomto recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekana-cakanka-fotorecept/9689-recept.html . Čakanku som umyla, zo spodku som odkrojila asi 1 cm a opatrne som ho prekrojila na polovicu. Zvnútra som vyrezala hlúbik, ktorý je horký. Nechala som zovrieť vodu s trochou soli a čakanku som dala na 4 minúty do vriacej vody.
  2. Medzitým som si ošúpala zemiaky a pokrájané na kocky dala variť do osolenej vody.
  3. Čakanku som nechala odtiecť a uložila do olejom potretej zapekacej misky.
  4. Na repkovom oleji som si do zlatista opražila na kocky nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Z cesnaku treba vybrať hlúbik, ktorý je v strede, ten spôsobuje, že je nám zle, či ťažko po konzumácii cesnaku.
  5. Cibuľu s cesnakom som rovnomerne naukladala na čakanku, ktorú som predtým posolila.
  6. Na uvarené zemiaky som dala plátok bezlaktózového masla.
  7. Zemiaky som rozpučila na kašu a osolila.
  8. Kaša sa môže rovnomerne naniesť na čakanku, alebo nastriekať pomocou vrecka.
  9. Zapekala som v rúre pri teplote 210 stupňov Celzia asi 30 minút.
  10. Necháme vychladnúť a môžeme konzumovať. Dobrú chuť!