Čajové pečivo (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Z jedného pečenia viac druhov čajového pečiva. Použila som linecké cesto s receptúrou základných surovín v pomere 3:2:1 (múka, tuk, cukor)

180 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si 3 misy, do každej preosejeme múku, cukor a pridáme postrúhané maslo, citrónovú kôru, žĺtok a ostatné suroviny podľa rozpisu a rukou vypracujeme tri linecké cestá
  2. každé cesto zabalíme do fólie alebo sáčku a dáme do chladničky na pol dňa, alebo na noc
  3. Pred spracovaním necháme cestá pri izbovej teplote aspoň 15-20 minút aby troška povolilo. Orechové cesto dáme do mlynčeka na mäso s nadstavcom na tvarovanie cesta a vytláčame tyčinky, dĺžku si zvolím podľa prsta, aby boli všetky rovnaké, polovicu dávky tvoríme zahnuté rožteky
  4. a polovicu necháme rovné
  5. Biele cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, pomôžeme si fóliou alebo sáčikom, aby sa cesto lepšie vaľkalo a vykrajujeme srdiečka, polovicu celé bez stredu a polovicu s vykrojením stredu menšou formičkou
  6. ja som vykrajovala aj kvetinky
  7. Kakaové cesto rozvaľkáme na hrúbku 3mm a vykrajujeme rovnaké kolieska
  8. postupne pečieme, rožteky po upečení ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru
  9. ukladáme do krabice alebo nádoby na cukrovinky
  10. Srdiečka s vykrojeným stredom potrieme teplým medom a posypeme vanilkovým cukrom,
  11. srdiečka bez stredu potrieme červeným džemom a zlepujeme
  12. kvetinky spájame džemom a posypeme práškovým cukrom
  13. polovicu kakaových koliesok namáčame vrchnou stranou do rozpustenej čokolády a do stredu položíme lentilku alebo mandlu, orech, necháme stuhnúť,
  14. pripravíme si krém vymiešaním masla, cukru a kakaa a krém nanášame do stredu zvyšných koliesok
  15. po stuhnutí čokolády kolieska spájame