Býčie žľazy

Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)

Autor receptu: majkicn

Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak je spájaná s veľkými predsudkami. Videorecept je k nájdeniu nižšie :) .

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si nakrájame na približne polcentimetrové polkruhy a dáme variť do osolenej vody.
  2. Cibuľu si tiež nakrájame na stredne veľké polkruhy a sprudka opražíme na olivovom oleji.
  3. Býčie žľazy vložíme do vriacej osolenej vody, v ktorej je tak isto trochu octu a necháme vrieť 5 minút, po ktorých býčie žľazy vyberieme.
  4. Keď budú zemiaky takmer uvarené, pridáme k nim mrazený hrášok.
  5. Býčie žľazy nakrájame na približne centimeter hrubé kolieska, z oboch strán ich okoreníme a osolíme a poukladáme do rozpáleného olivového oleja.
  6. Keď začínajú chytať zlatistú farbu, pridáme k nim ešte maslo, chvíľu ich ešte pražíme a potom povyberáme.
  7. Keď sú zemiaky s hráškom hotové, nalejeme do nich trochu olivového oleja, maslo, osolíme, okoreníme a popučíme to všetko spolu.
  8. Nakoniec býčie žľazy porcujeme na zemiaky a posypeme cibuľkou. Dobrú chuť! Pozrite si aj video, v ňom je vysvetlené všetko aj s obrazom ;). Množstvá v tomto recepte sú orientačné, každý nech si to urobí podľa chute ;)