Maslové kurča
Butter chicken vo fit verzii
Autor receptu: ryzasos
Tak tento recept budú milovať všetci obľúbenci spojenia indickej kuchyne a fit receptov!* Butter chicken vo fit verzii obsahuje oproti klasike minimum pridaného tuku, no aj tak chutí stále lahodne, krémovo a
šťavnato. Bielkovinami nabitý recept s kuracím mäsom, ktorý je jednoduchý na prípravu a tak chutný! Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme zmes korenín na mäso a omáčku zvlášť.
- V miske zmiešame všetky suroviny na marinádu.
- Pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie mäso a dôkladne premiešame, aby sa obalilo marinádou. Odložíme ho minimálne na 30 minút do chladničky – čím dlhšie, tým lepšie.
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili škrobu. Dáme ju variť s 500 ml vody a 1 ČL soli. V prípade záujmu môžeme pridať aj šafran.
- Ryžu varíme odokrytú na miernom plameni cca 12 minút. Potom ju odstavíme a necháme dôjsť ešte 5 minút pod pokrievkou.
- V hrnci alebo vo woku rozohrejeme maslo a opražíme na ňom nasekanú cibuľu.
- Pridáme marinované kuracie kúsky a opečieme ich zo všetkých strán, kým sa mäso zatiahne (cca 3–4 minúty).
- Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak, koreniny, soľ, zamiešame a podlejeme vodou. Premiešame a necháme variť približne 15 minút.
- Potom k mäsu pridáme Philadelphia syr, zamiešame a v prípade potreby ešte pridáme viac vody. Ak naopak potrebujeme omáčku zahustiť, môžeme si zmiešať trochu vody s kukuričným škrobom (cca 1 PL) a vmiešať zmes do omáčky.
- Butter chicken podávame spolu s uvarenou ryžou, posypané čerstvým koriandrom.