Burrito
Burrito s hovädzím mäsom, so zeleninou a s hnedou ryžou
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Aj vy ste milovníkmi burrita? My by sme ho doma teda vedeli jesť donekonečna.* Aj preto sa snažím často prísť s novou
verziou receptu - a táto mala veľký úspech. Skúste si burrito pripraviť v tejto verzii s hovädzím mäsom a množstvom
zeleniny. Zelenina dodá klasickému burritu nové, zaujímavé chute, jemne ho osladí a zároveň aj obohatí o množstvo
mikronutrientov, ako aj kaloricky odľahčí celé jedlo.
6 porcií |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu opláchneme, zalejeme dvoma hrnčekmi vody, zľahka ju osolíme a varíme na slabom plameni, pokým nenasiakne všetku vodu (približne 20 minút).
- Do väčšieho hrnca s olejom dáme mleté mäso a minútu ho orestujeme.
- Potom pridáme lúpané paradajky, uvarenú fazuľu, očistenú a najemno nastrúhanú mrkvu, nakrájaný baklažán, kukuricu, soľ, korenie a zmes dusíme prikrytú za občasného miešania približne 15 minút.
- Potom pridáme umyté špenátové listy a zmes varíme odokrytú ešte 5 minút. Môžeme ju podliať aj trochou vody.
- Avokáda očistíme a pomocou vidličky roztlačíme na pyré.
- Tortilly ohrejeme 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre, aby zmäkli. Potom do tretiny plochy tortilly nadávkujeme ryžu, mäsovo-zeleninovú zmes, roztlačené avokádo a pridať môžeme v tomto kroku aj nastrúhaný syr, kyslú smotanu a petržlenovú vňať. Ak si chcete burrito pekne stočiť, nedávajte do tortilly príliš veľa náplne.
- Naplnenú tortillu zrolujeme do burrita (zároveň rolujeme aj okraje burrita smerom dovnútra, aby náplň nevypadávala) a podávame ich ešte teplé.