Burrito

Burrito s hovädzím mäsom, so zeleninou a s hnedou ryžou

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Aj vy ste milovníkmi burrita? My by sme ho doma teda vedeli jesť donekonečna.* Aj preto sa snažím často prísť s novou verziou receptu - a táto mala veľký úspech. Skúste si burrito pripraviť v tejto verzii s hovädzím mäsom a množstvom zeleniny. Zelenina dodá klasickému burritu nové, zaujímavé chute, jemne ho osladí a zároveň aj obohatí o množstvo mikronutrientov, ako aj kaloricky odľahčí celé jedlo.

6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu opláchneme, zalejeme dvoma hrnčekmi vody, zľahka ju osolíme a varíme na slabom plameni, pokým nenasiakne všetku vodu (približne 20 minút).
  2. Do väčšieho hrnca s olejom dáme mleté mäso a minútu ho orestujeme.
  3. Potom pridáme lúpané paradajky, uvarenú fazuľu, očistenú a najemno nastrúhanú mrkvu, nakrájaný baklažán, kukuricu, soľ, korenie a zmes dusíme prikrytú za občasného miešania približne 15 minút.
  4. Potom pridáme umyté špenátové listy a zmes varíme odokrytú ešte 5 minút. Môžeme ju podliať aj trochou vody.
  5. Avokáda očistíme a pomocou vidličky roztlačíme na pyré.
  6. Tortilly ohrejeme 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre, aby zmäkli. Potom do tretiny plochy tortilly nadávkujeme ryžu, mäsovo-zeleninovú zmes, roztlačené avokádo a pridať môžeme v tomto kroku aj nastrúhaný syr, kyslú smotanu a petržlenovú vňať. Ak si chcete burrito pekne stočiť, nedávajte do tortilly príliš veľa náplne.
  7. Naplnenú tortillu zrolujeme do burrita (zároveň rolujeme aj okraje burrita smerom dovnútra, aby náplň nevypadávala) a podávame ich ešte teplé.