Burger
Burger z červenej repy a quinoy
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv uvaríme quinou alebo pšeno podľa
návodu na obale. Zväčša sa varia približne
15 minút, ale je dobré ich variť dlhšie, aby sa
rozvarili a držali burgerovú placku pokope.
- Červenú repu môžeme upiecť v rúre - ošúpeme ju, nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým
olejom a dáme piecť pri 200 stupňoch na
45 minút. Spolu s repou dáme piecť celú hlavičku cesnaku, ktorú prekrojíme na polovicu a položíme
reznou stranou dolu. Repu môžeme však aj jednoducho uvariť.
- Upečenú repu s cesnakom, ktorý vytlačíme zo šupky a so sušenými paradajkami rozmixujeme. Pridáme uvarenú quinou,
fazuľu, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu,
mleté čili, soľ, mleté čierne korenie, cícerovú
múku a ľanové semienka. Zmes vymixujeme
ponorným mixérom, ale len veľmi nahrubo.
Tyč ponorného mixéra stlačíme približne
8–krát.
- Zmes necháme minimálne 10–15 minút odstáť a môžeme sa pustiť
do tvarovania burgerov (hrubšie placky). Potom ich ugrilujeme
na grile, alebo ich pečieme pri 190 stupňoch
20 minút na papieri na pečenie. Po upečení
alebo ugrilovaní ich necháme ešte 10 minút
odpočívať, aby spevneli.
- Do rozkrojených žemlí dáme burgery, vegánsku tresku
(môžete použiť aj avokádo), ľadový šalát, opečenú šalotku a vegánsku majonézu. Tú pripravíme tak, že ponorným mixérom zmiešame všetky ingrediencie okrem oleja. Ten nakoniec prilievame pomaly
a mixujeme, pokiaľ majonéza nezhustne.
|