Bulgurlu sütlaç - Mliečna bulgurová kaša
Autor receptu: cesminaz
Je to velmi podobné slovenskej mliečnej ryžovej kaši,len redšie a oveľa sladšie.Sütlaç sa varí väčšinou s ryžou,ale ja vám ponúkam "bulgurovú" verziu,ktorá je chuťovo tiež výborná ;-P
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Postupujeme presne ako pri ryžovej kaši...
Dáme hore variť mlieko,vsypeme doňho bulgur a na strednom ohni varíme za občasného miešania do zhustnutia.Cukor dávam až nakonci,aby sa mi kaša nepripiekla...
Ja som varila 25 minut a môj bulgur bol presne dobrý napučaný ;-D Čas varenia sa môže troška aj líšiť,záleží natom aký bulgur použijete.Ja som použila väčší na hrubšie drvený Bulgur.
Po 25tich minutach varenia,som pridala cukor a spolu ešte 5minut povarila :-) a už len rozdelila ešťe za horúca do maličkých mištičiek a nechala vychladnúť.My to máme radi veeeeľmi sladké ;-) takže množstvo cukru si môže každý prispôsobiť ;-P
- ..ja to mám najradšej len samotné,ale podľa chuti si môžťe navrch nasypať kakao,škoricu,orechy,alebo dať niaky kompot ;-D
Dobrú chuť...