Bulgur s tofu, cukinou a kukuricou

Autor receptu: danda3

Moje obľúbené jedlo, bulgur som objavila pred troma rokmi a odvtedy ho mám vždy po ruke, keď neviem čo narýchlo uvariť, bulgur to istí.

6
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Sú dva druhy bulguru, teda, čo ja poznám, nahrubo alebo najemno pomletý. Používam radšej ten nahrubo mletý. Bulgur je vlastne naklíčená, upečená a potom zomletá pšenica, má takú orieškovú chuť, je ľahko stráviteľný a vhodný aj pre deti.
  2. Bulgur zalejeme dvoma hrnčekmi vriacej vody, pridáme podľa chuti soľ a trošku oleja. Dusíme 5 minút, potom vypneme a necháme odstáť.
  3. Biele tofu pokrájame na kocky a pokvapkáme sójovou omáčkou.
  4. Cukiny aj so šupou nastrúhame ako na uhorkový šalát.
  5. Sušené rajčiny pokrájame.
  6. Na trošku oleja opražíme cukinu spolu s rajčinami, poprášime korením na zeleninu a chvíľku dusíme, mám rada cukinu, keď je ešte chrumkavá.
  7. Hotový bulgur.
  8. Pridáme k nemu udusenú cukinu.
  9. Na trošku oleja opražíme tofu, ku koncu pridáme semienka,mala som len sezam, ale dávam aj slnečnicové, chviľku premiešame a odstavíme.
  10. Tofu spolu s kukuricou pridáme do hrnca k bulguru a cukine, premiešame. Dochutíme ešte soľou podľa potreby, môžeme pridať petržlenovú vňať.