Bulgur s rukolou a granátovým jablkom (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Zaujímavé spojenie viacerých chutných ingrediencií. O tom, že treba odľahčiť stravu, radšej nepíšem, však načo, veď sa to na nás hrnie zo všetkých strán :) Tak si k nemu ugrilujem poriadny kus syra... Inšpirácia : kitchenette.cz

4-5
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bulgur prepláchneme, zalejeme vodou, trochu osolíme a uvaríme. Trvá to asi 20-25 minút, pokiaľ sa nevsiakne voda, varíme na miernom plameni. Stonky zeleru očistíme od "fúzov", granátové jablko rozpolíme a vylúpeme jadierka. Vlašské orechy opražíme, necháme trochu vychladnúť a v dlani ich trením ošúpeme.
  2. Uvarený bulgur necháme vychladnúť a ďalej je to aj škoda písať, ale tak sa rozkecám :) Rukolu umyjeme, osušíme, prihodíme k bulguru spolu s granátovým jablkom, orechmi trošku polámanými, nakrájaným zelerom. Z oleja, sirupu, citrónovej šťavy, soli a korenia si pripravíme zálievku zmiešaním všetkých surovín a prispôsobíme vlastným chutiam. Zalejeme, premiešame, necháme pri izbovej teplote postáť a s chuťou zjeme :) Olej môžete použiť podľa chuti a prílohu tiež. Šalát bol chutný aj na druhý deň, rukola nebola zvädnutá.