Bulgur s rukolou a granátovým jablkom (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Zaujímavé spojenie viacerých chutných ingrediencií. O tom, že treba odľahčiť stravu,
radšej nepíšem, však načo, veď sa to na nás hrnie zo všetkých strán :) Tak si k nemu
ugrilujem poriadny kus syra... Inšpirácia : kitchenette.cz
4-5 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Bulgur prepláchneme, zalejeme vodou, trochu osolíme a uvaríme. Trvá to asi 20-25 minút, pokiaľ sa nevsiakne voda, varíme na miernom plameni. Stonky zeleru očistíme od "fúzov", granátové jablko rozpolíme a vylúpeme jadierka. Vlašské orechy opražíme, necháme trochu vychladnúť a v dlani ich trením ošúpeme.
- Uvarený bulgur necháme vychladnúť a ďalej je to aj škoda písať, ale tak sa rozkecám :)
Rukolu umyjeme, osušíme, prihodíme k bulguru spolu s granátovým jablkom, orechmi trošku polámanými, nakrájaným zelerom. Z oleja, sirupu, citrónovej šťavy, soli a korenia si pripravíme zálievku zmiešaním všetkých surovín a prispôsobíme vlastným chutiam. Zalejeme, premiešame, necháme pri izbovej teplote postáť a s chuťou zjeme :) Olej môžete použiť podľa chuti a prílohu tiež. Šalát bol chutný aj na druhý deň, rukola nebola zvädnutá.