Bulgur

Bulgur pilav (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi jednoduché a rýchle jedlo, ktoré je v tureckej kuchyni veľmi obľúbené.* Pre niekoho ako príloha k hlavným jedlám a pre niekoho zasa stačí k nemu len čerstvý šalát?

10-15 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme všetko potrebné. Papriku pokrájame na menšie kúsky, zemiaky na menšie kocky a cibuľu na drobno. Odmeriame 3 dl bulguru a 6 dl vody.
  2. Na oleji chvíľu posmažíme cibuľu aj s pokrájanou paprikou. Následne pridáme mletú papriku, necháme spolu chvíľku poškvrčať. Pridáme bulgur, necháme znova chvíľu poškvrčať a pridáme zemiaky. Zalejeme vodou, osolíme podľa potreby, na vrch naukladáme kúsky masla, zakryjeme a necháme na strednom ohni variť cca 12 minút. Vlastne varíme dovtedy, kým bulgur nevsiakne cca 80 % vody. Počas varenia sa bulgur nikdy nemieša, len sa obsah popohýna pomykaním hrnca?
  3. Ked bulgur popil želanú tekutinu, odstavíme ho bokom a necháme ešte zo 15-20 minut dôjsť? Za ten čas si podľa chuti zmiešame biely jogurt s nastrúhaným cesnakom a so soľou. S týmto dresingom je pilav fantasticky chutný?
  4. Pilav je úžasne chutný a veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Hodí sa na obed aj na večeru, aj ako príloha, ale aj ako samotné jedlo? Prajem dobrú chuť!
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube