Bujabéza so žĺtkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Mušle očistíme pod studenou vodou a vložíme do vriacej vody, povaríme. Mušle, ktoré sa neotvorili, vyhodíme,
pretože boli mŕtve a nemajú sa konzumovať. Ryby vyfiletujeme a filety nakrájame na kocky. Do vriacej osolenej vody vložíme kostry rýb aj s hlavami, časť cesnaku, šafran, bobkový list a uvaríme rybí vývar. Vývar scedíme a odložíme vychladnúť.
- Na rozpálenom oleji opražíme nahrubo nakrájanú šalotku, fenikel a papriku, nasekané na rezančeky, krevety chvíľu opečieme, zaprášime paprikou, speníme, pridáme likér a necháme odpariť alkohol. Zalejeme rybím vývarom a počkáme, kým zovrie.
- Vložíme rybie filety a varíme, dáme pozor, aby sa nerozvarili. Pred koncom pridáme ostatný prelisovaný cesnak spolu s nakrájanou čili papričkou, cherry paradajky a mušle. Dosolíme, vložíme nasekanú petržlenovú vňať.
- Žĺtková omáčka „rouille“: Žĺtok vyšľaháme s olivovým olejom až zhustnú, pridáme soľ, prelisovaný cesnak, šafran, čili papričky, ktoré sme rozmixovali v časti olivového oleja. Odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny.
|