Budzogániky z kuracích krídiel vyprážané v tekvicovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi jednoduchý a chutný obed z kuracích krídiel. Práve je čas tekvíc a cukín takže som
urobila cestíčko z tejto
suroviny.
8 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie krídelká som rozrezala na polovicu.Okolo kosti som z hornej časti som obrezala blany a uvoľnila mäso.Napokon som mäsko zvliekla opačne, čím sa vytvorili budzogániky.Druhú časť som neriešila, nechala som v celosti a nerobila z nich ďalšie budzogániky.
- Pripravila som si cestíčko.Tekvicu som ošúpala, nastrúhala na jemných mriežkach, pridala som smotanu, vajce, múku, soľ a mleté korenie.Vymiešala som cestíčko.
- Pred obalením v cestíčku, som ich okúpala v múke.Masť som nechala rozohriať a vyprážala som ich pod pokrievkou.
- Hotové som ukladala na papierovú utierku.Pokiaľ sa vyprážali budzogániky, pripravila som si domáce hranolky.Z tekvice som urobila misku do ktorej som uložila hranolky.
- Hotový obed som uložila na taniere.Veľmi chutné.Prajem vám dobrú chuť.