Budzogániky z kuracích krídiel vyprážané v tekvicovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi jednoduchý a chutný obed z kuracích krídiel. Práve je čas tekvíc a cukín takže som urobila cestíčko z tejto suroviny.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie krídelká som rozrezala na polovicu.Okolo kosti som z hornej časti som obrezala blany a uvoľnila mäso.Napokon som mäsko zvliekla opačne, čím sa vytvorili budzogániky.Druhú časť som neriešila, nechala som v celosti a nerobila z nich ďalšie budzogániky.
  2. Pripravila som si cestíčko.Tekvicu som ošúpala, nastrúhala na jemných mriežkach, pridala som smotanu, vajce, múku, soľ a mleté korenie.Vymiešala som cestíčko.
  3. Pred obalením v cestíčku, som ich okúpala v múke.Masť som nechala rozohriať a vyprážala som ich pod pokrievkou.
  4. Hotové som ukladala na papierovú utierku.Pokiaľ sa vyprážali budzogániky, pripravila som si domáce hranolky.Z tekvice som urobila misku do ktorej som uložila hranolky.
  5. Hotový obed som uložila na taniere.Veľmi chutné.Prajem vám dobrú chuť.