pečené buchty

Buchty s jablkovo-škoricovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Tieto buchty máme veľmi radi. Keď ich pečiem, tak vonia celá kuchyňa.

12
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V menšej nádobe rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL kryštálového cukru, medzi prsty múky a trochu teplého mlieka. Necháme vzísť kvások. Do misy dáme múku, žĺtok, olej, cukor, kvások, soľ a dolejeme zbytok mlieka. Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme utierkou.
  2. Pokiaľ kysne cesto postrúhame očistené jablká.
  3. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a vykrajujeme z neho štvorce, na ktoré dávame lyžičkou kôpky nastrúhaných jabĺk a vždy posypeme po vrchu škoricovým cukrom.
  4. Každý kúsok vytvarujeme do tvaru buchty. Formu vymastíme olejom. Poukladáme buchty, ktoré po vrchu potrieme olejom. Necháme ešte 10 minút podkysnúť. Pečieme v prehriatej rúre na 200 stupňov 35 minút.
  5. Po upečení ich ešte zahorúca potrieme olejom. Necháme ich chvíľu vychladnúť a po vrchu ich posypeme práškovým cukrom.
  6. A tu je koštovanie:-)