Buchty pre čokoholika /fotorecept/

Autor receptu: babidka

Milujem čokoládu a náš vnuk je v tomto celkom po mne :-) Keď mal asi štyri roky , tak som deťom robila na večeru buchty na pare a on to pochopil tak , ze buchty budú poliate čokoládou....Sklamanie bolo obrovské - boli aj slzičky , lebo kakao s cukrom a maslom predsa nie je čokoláda !!!!! Tak som mu vymyslela buchty s čokoládou....

2-4
porcie
1 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, cukru, droždia trochu múky pripravíme kvások a necháme ho nakysnúť . Do preosiatej múky pridáme nakysnutý kvások , žĺtko , maslo a štipku soli .Vymiesime cesto ktoré dáme vykysnúť . Myslím , že väčšina z vás má to svoje obľúbené odskúšané cesto na parené buchty :-)
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 5-7 mm, pokrájame na štvorce a na každý pridáme plnku . Ja používam čokoládovo-orieškovú Nutellu , kúsky čokolády alebo čokoládový dezert ...čo práve máme "na sklade" doma:-)
  3. Cesto spojíme do tvaru buchtičky a necháme ešte podkysnúť . Potom varíme nad parou 8-10 minút . Menšie buchty paríme menej .
  4. Pripravíme si polevu : mlieko zohrejeme , pridáme doňho maslo , cukor a kakao a dobre vymiešame .Chvíľu povaríme . Ak sa vám zdá poleva príliš riedka , skúste pridať 1 čajovú lyžičku maizeny a nechajte zovrieť . Poleva tak bude hustejšia .
  5. Buchty dáme na tanier , polejeme každú lyžicou čokopolevy a čakáme či bude chutiť...
  6. Našim chutíííííí.....ojojojojooooj:-) Veľmi dobré parené buchty uverejnila na Vareche @sovka62 : http://varecha.pravda.sk/recepty/parene-buchty-fotorecept/7312-recept.html .Kto s parenými buchtami nemá veľa skúsenosti určite podľa tohto jej receptu buchty zvládne :-)