Buchty plnené slivkovým lekvárom

Autor receptu: luwinka

Na dnešný obed padli vhod tieto buchty.

35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do menšej misky rozdrobíme droždie, pridáme trochu vlažného mlieka 1 čaj. lyž. cukru a medzi prsty múky. Necháme urobiť kvások. Do väščej misy dáme múku, cukor, olej, soľ, cukor a kvások a zvyšné mlieko. Vymiesime cesto. Necháme ho nakysnúť 25 minút prikryté útierkou. Potom si vymastíme plech olejom. Keď je cesto už vykysnuté, tak ho dáme na pomúčenú dosku a z neho s nožom narežeme kúsky, na ktoré dáme po lyžici slivkového lekváru. Zvinieme do buchty každý jeden kúsok. Dáme na plech, pomastíme olejom každú buchtu a necháme ešte podkysnúť aspoň 15 minút. Zatiaľ čo nám kysnú buchty si rozohrejeme trúbu. Potom ich upečieme pri teplote 200 stupňov 35 minút.
  2. Upečené potrieme olejom a necháme chvíľu vychládnuť a posypeme ich práškovým cukrom.
  3. Na tácke.
  4. V reze.