Parené buchty
Buchty na pare s makom
Autor receptu: redakcia
Pripravte si tradičnú pochúťku, ktorú milujeme od detstva.
4 porcie |
25 (+ kysnutie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kysnuté cesto: Do vlažného mlieka nasypeme kryštálový cukor a pridáme rozdrobené droždie. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vzísť kvások. Múku nasypeme do misy robota, prilejeme kvások, roztopené maslo, pridáme vajce a štipku soli. V robote s hákovým nadstavcom vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme
na teplom mieste vykysnúť asi 45 minút.
- Cesto rozložíme na pomúčenú dosku
a vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Pomocou pohára vykrojíme kolieska s priemerom asi 8 cm a doprostred vložíme lyžičku plnky, ktorú sme pripravili zmiešaním mletého maku a slivkového lekváru. Cesto spojíme a vytvarujeme do tvaru gule.
- Buchty paríme prikryté asi 10 minút. Hotové vyberieme na taniere, polejeme roztopeným maslom, posypeme mletým makom
a práškovým cukrom.