Buchtová kvetinka (fotorecept)
Autor receptu: medovnicek
Tí, ktorí majú radi v buchtách veľa plnky si v tomto recepte prídu na svoje. Inšpirovala som sa na internete. Na cesto môžete použiť ktorýkoľvek zo svojich obľúbených receptov na klasické buchty.
Postup
- Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie, zalejeme časťou vlažného mlieka a necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme v teple zakryté 1 hodinu kysnúť.
- Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 12 rovnakých kúskov, z ktorých vytvarujeme guľôčky.
- Necháme podkysnúť - cca 15minút, potom každú guľôčku vyvaľkáme do kruhu.
- Do stredu každého kruhu dáme plnku - nešetríme ňou. Ja som plnila orechovou plnkou, pudingovou, lekvárovou a višňovou.
- Z jednej strany kruhu dobre stlačíme
- To isté urobíme z druhej strany. Takto urobíme s 11 kolieskami.
- Zoberieme plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, ja som použila plech, na ktorom pečiem pizzu. Do stredu položíme kvetinku , ktorú urobíme z 12 kolieska. Koliesko narežeme radielkom na 4 častiach, do stredu dáme plnku - ja som volila orechovú, na ktorú som dala višňu
- Postupne jednotlivé časti obmotáme okolo plnky.
- Potom postupne pridávame ostatné naplnené a stlačené buchty - lupene
- Potrieme vajíčkom a dáme piecť. Piekla som na 180 C. Po upečení som kvetinku potrela rozpusteným maslom.