Buchtová kvetinka (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Tí, ktorí majú radi v buchtách veľa plnky si v tomto recepte prídu na svoje. Inšpirovala som sa na internete. Na cesto môžete použiť ktorýkoľvek zo svojich obľúbených receptov na klasické buchty.

Suroviny

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie, zalejeme časťou vlažného mlieka a necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme v teple zakryté 1 hodinu kysnúť.
  2. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 12 rovnakých kúskov, z ktorých vytvarujeme guľôčky.
  3. Necháme podkysnúť - cca 15minút, potom každú guľôčku vyvaľkáme do kruhu.
  4. Do stredu každého kruhu dáme plnku - nešetríme ňou. Ja som plnila orechovou plnkou, pudingovou, lekvárovou a višňovou.
  5. Z jednej strany kruhu dobre stlačíme
  6. To isté urobíme z druhej strany. Takto urobíme s 11 kolieskami.
  7. Zoberieme plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, ja som použila plech, na ktorom pečiem pizzu. Do stredu položíme kvetinku , ktorú urobíme z 12 kolieska. Koliesko narežeme radielkom na 4 častiach, do stredu dáme plnku - ja som volila orechovú, na ktorú som dala višňu
  8. Postupne jednotlivé časti obmotáme okolo plnky.
  9. Potom postupne pridávame ostatné naplnené a stlačené buchty - lupene
  10. Potrieme vajíčkom a dáme piecť. Piekla som na 180 C. Po upečení som kvetinku potrela rozpusteným maslom.