Buchtičky s kyslým mliekom (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Sladkosti nie sú moja srdcovka, ale týmto nadýchaným buchtičkám som ani ja neodolala. Navyše vďaka tangzhong kvásku vydržali mäkučké veľmi dlho. Vlastne oni by boli aj dlhšie vydržali, keby sme ich nenasytne nespráskali.

30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme predcesto (poolish): zmiešame všetko dokopy, prikryjeme a necháme cca 20hodín stáť pri izbovej teplote. Po tejto dobe vidíme čulú aktivitu.
  2. Na druhý deň si pripravíme tangzhong kvások tak, že zmiešame múku so zakysankou a pomaly na miernom plameni zohrievame asi na teplotu 65st.C - zmení sa nám konzistencia - zoškrobovatie nám zohrievaná zmes. Necháme asi 3 hodiny vychladnúť.
  3. Ked je kvások vychladnutý, zmiešame všetko dokopy na mäkké elastické cesto. Necháme kysnúť prikryté utierkou cca 1.5 hodiny.
  4. Vymastíme a posypeme múkou pekáčik alebo zapekaciu misu.
  5. Z cesta urobíme rovnomerné guľky, ktoré dáme do pripraveného plechu alebo ohňuvzdornej misy.
  6. Potrieme mliekom a necháme ešte hodinu kysnúť. Ja som vykysnuté posypala makom. A šups do rúry vyhriatej na 200st.C.
  7. Pečieme cca 30 minút alebo kým nie je vrch zlatohnedý.
  8. Nadýchané buchtičky vám vydržia mäkkučké veľmi dlho.....až kým ich nezjete...:-)))