Pečené kysnuté buchty
	        Buchtičky ako od babičky (fotorecept)
	        Autor receptu: katarina22
	         
	        
	        Recept ako každý iný... na najlepšie kysnuté buchty... pretože pre každého sú najlepšie 
práve tie jeho:) 
| 		  
				  	  
				  	40 porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Z droždia, trochy mlieka, 1 PL kryštálového cukru spravíme kvások. Keď máme kvások hotový urobíme si cesto. Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme zvyšný cukor, kvások, mlieko, olej a vypracujeme cesto. 
 - Cesto si rozdelíme na 4 časti a každú časť si rozdelíme na 9-10 častí. Mne z 1 kg múky vyjde cca 38-40 buchtičiek. 
 - Každú guličku vyvaľkám. Do stredu dám plnku - to je ľubovoľné, či už chcete tvaroh, orechy, lekvár. Pozor však, aby bol lekvár dostatočne hustý, tie redšie zväčša vytečú. 
 - Starostlivo z toho naspäť spravte guličku a ukladajte na plech. Ja vždy používam papier na pečenie. Šetrím si tým plechy a uľahčujem následné čistenie :) Hotové buchty nechajte podkysnúť, kým sa vám nahreje rúra. Neukladajte ich príiš blízko. Pred pečením potrite vajíčkom.  
 - Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút. Každý sa prispôsobte svojej rúre. Dobrú chuť !