Bučača (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento zákusok som upiekla dnes pre vás z Rodinných receptov...ktoré som dostala ako výhru za letnú súťaž...zákusok sa mi zapáčil , trošku som si ho upravila, ale výsledok posúdite vy..ďakujem vám všetkým za vaše hlasy a tímu Varecha.sk za výhru...
15 porcií |
50 minút príprava |
20 +15 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky som rozbila 4 vajcia, pridala som horúcu vodu a miešala, počas miešania som pridala práškový cukor a hmotu vymiešala do peny..
- ja som použila hladkú múku, lebo všetky svoje zákusky pečiem takto...zmiešala som ju s práškom do pečiva a v malých dávkach opatrne vmiešala do vajcovej hmoty...
- trúbu som nechala vyhriať na 180st. plech 22x33 cm. som vyložila pečiacim papierom...cesto som vyliala na plech a pieklo sa 20min...upečený vychladnutý korpus som uložila na podnos a upravila boky..
- pripravila som si krém: do rajničky som dala vajcia, cukor a vanilku a miešala nad parou...do zhustnutia...
- potom som k nej pridala 1 kl. plnú mletej kávy..
- v miske som pripravila maslo,pridala som k nemu 1 lyžicu vajcového likéru a vymiešala do peny..
- vychladnutú kávovú hmotu som pridávala v malých dávkach k maslu a zamiešavala do neho...
- hotový dobre vyšľahaný krém som natrela na koláč...
- posypala som ho drvenými vlašskými orechami...pomedzi orechy som posypala hrozienka a na vrch som dala lúpané mandle...
- napokon som roztopila 50g. horkej čokolády, pridala lyžicu mlieka a lyžicu masla, nechala roztopiť a pokvapkala som celý koláč....dala som stuhnúť do chladničky...
- aby nebol povrch zákusku moc tmavý, nastrúhala som ešte na vrch bielu čokoládu..koláč som pokrájala na rezy, uložila na podnos...
- a ešte jeden pre vás....a prajem vám dobrú chuť...